Οι Μικρές Κυκλάδες

Μακριά από τον θόρυβο του σύγχρονου πολιτισμού

Το Koufonissia Tours δραστηριοποιείτε στις Μικρές Κυκλάδες.

Τα μικρά αυτά νησάκια προκαλούν το ενδιαφέρον λόγο της λιτής, απέριττης ομορφιάς τους.
Θα θέλαμε να σας ξεναγήσουμε στην περιοχή μας, έτσι για να πάρετε μια γενική εικόνα από αυτό που εμείς βλέπουμε κάθε μέρα.

Koufonisia - The Village - Ammos Beach

Koufonisia – The Village – Ammos Beach

 

Keros from Koufonisia - Port

Keros from Koufonisia – Port

Οι Μικρές Κυκλάδες ανήκουν στο Ανατολικό μέρος των Κυκλάδων και είναι σύμπλεγμα μικρών νησιών.
Τα κατοικήσιμα νησιά είναι τα Κουφονήσια (το Άνω Κουφονήσι και το ακατοίκητο, Κάτω Κουφονήσι), η Δονούσα, η Σχοινούσα η Ηρακλειά και η Κέρος που είναι ακατοίκητη. Νοτιοανατολικά της Νάξου, του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων και Βορειοδυτικά της Αμοργού του 7ου σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων.

Stavros Beach - Donoussa

Stavros Beach – Donoussa

Οι απάνεμες αμμώδεις παραλίες το χαμηλό υψόμετρο, ή θέα της θάλασσας και του ουρανού των Μικρών Κυκλάδων διευκολύνουν το περπάτημα και χαρίζουν μία αίσθηση ευφορίας.

Πολλές μικρότερες, ακατοίκητες, νησίδες ανάμεσα στα κατοικήσιμα νησιά του συμπλέγματος των Μικρών Κυκλάδων χαρίζουν σε όσους διαθέτουν κάποιο πλεούμενο, την ευκολία να βρεθούν σε σύντομο χρόνο χαμένοι στο όνειρο. Αυτά είναι το Γλαρονήσι, οι νησίδες Μακάρες, η Κοπριά, τα Αβελονήσια, ο Άγιος Ανδρέας, η Άργιλος (ή Αγριλός), το Ασπρονήσι (ή Λιγάρι),  το Βενέτικο, η Βούλγαρη, η Κλιδούρα, ο Λάζαρος, οι νησίδες Μελάντιοι, ο Μοσχονάς, η Οφιδούσσα, οι νησίδες Πλάκες, το Πλακί, η Πρασούρα, η Σκάνδια, το Σκυλονήσι το Τσουλούφι και το Δασκαλειό .

Iraklia

Iraklia

Καθημερινά οι Μικρές Κυκλάδες συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τη Νάξο, την Αμοργό, το λιμάνι του Πειραιά και τις ενδιάμεσες στάσεις, Σύρος και Πάρος.
Από το Κουφονήσι υπάρχει καθημερινή σύνδεση και με Σαντορίνη, Μύκονο και Ραφήνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Schinoussa

Schinoussa


 

 

 

 

 

Παρακάτω με 4 κλικ θα σας γνωρίσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε νησί ξεχωριστά.